0%

documentaire

Het goud
van de zon

Scroll naar beneden
Een film van

Vincent van Esch

Met dank aan

Erwin & Christianne van Esch

Willem van der rijken

Tafelboom

Naar een idee van

Willem van der Rijken

Onderwerp

Robin Wood Music Boxes

Synopsis

De documentaire ‘Het goud van de zon’ is een portret over de Utrechtse kunstenaar Rob de Looff. Onder de naam ‘Robin Wood Music Boxes’ maakt hij sinds 2016 muziekdoosjes van stadshout, gesneuvelde bomen uit de stad.

Het merendeel van deze bomen wordt gezien als afval en versnipperd. Een klein gedeelte komt maar terecht bij houtbewerkers, die daar iets moois van maken en dan in een andere vorm weer teruggeven aan de stad. In de loop der jaren heeft Rob duizenden muziekdoosjes gemaakt van stadshout uit heel Nederland. Gemaakt als cadeau, om te geven aan hen die je liefhebt. Aangezien Rob van ieder muziekdoosje weet waar het hout, letterlijk, is opgegroeid, schrijft hij deze locatie op zijn speeldoosjes.

Gedurende deze sfeervolle en muzikale film, neemt het publiek een kijkje in Rob zijn ziel, zien zij hoe hij te werk gaat en worden zij meegenomen in zijn liefde voor hout.

Rob, eindeloos gefascineerd door de rijke historie van het hout waarmee hij werkt, wordt bezield om met hout te werken vanwege de schoonheid van bomen, die met hun fotosynthese de zon in zich opnemen. Bijna letterlijk zit daar de warmte in van de zon. Rob zegt daarom altijd: “Hout is het goud van de zon.”

Voorproefje

Interview
Doosjes
Tree magic forest
Laser
Tandwielen macro
Het goud van de zon Behind the scenes Interview
Het goud van de zon Behind the scenes Boren
Het goud van de zon Behind the scenes Boom
Het goud van de zon Behind the scenes Camera
Het goud van de zon Behind the scenes Etalage avond
Het goud van de zon Behind the scenes Olie
Het goud van de zon Behind the scenes Woning